Εισαγωγή στην Τεχνική Ανάλυση
€300

Started on 01/01/1970

Σκοπός του μαθήματος, εισαγωγή στη τεχνική ανάλυση, είναι η πλήρης κατανόηση της θεωρίας της τεχνικής ανάλυσης και των αρχών που τη διέπουν.

Η τεχνική ανάλυση είναι μία μορφή ανάλυσης προιόντων που χρησιμοποιεί δεδομένα τιμής και όγκου , που συνήθως εμφανίζονται διαγραμματικά . Σκοπός της είναι η λήψη αποφάσεων και μπορoύμε να τη χρησιμοποιήσουμε  σε οποιοδήποτε προιόν , οποιασδήποτε ελεύθερα κινούμενης αγοράς .

Η τεχνική ανάλυση μπορεί να θεωρηθεί και σαν μελέτη της συνολικής συμπεριφοράς των επενδυτών έχοντας έτσι μία απευθείας σύνδεση με την συμπεριφορική οικονομία. Οι τιμές σε μία ελεύθερα συναλλασόμενη αγορά διαμορφώνονται από ανθρώπους είτε απο συστήματα που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους(algorithmic systems).

Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι σε καθημερινή βάση αλλοπρόσαλη οπότε οι τεχνικοί αναλυτές κλείνουν υποστηρίζοντας ότι θα ήταν αφελές να πιστέυουμε ότι οι επενδύσεις αποτελούν εξαίρεση. Επειδή λοιπόν οι τάσεις και τα μοτίβα τείνουν να επαναλαμβάνονται , είναι πιθανώς αναγνωρίσιμα και προβλέψιμα. Βασιζόμαστε λοιπόν στα μοτίβα που έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν για να προβλέψουμε τη τιμή στο μέλλον.

Στην εισαγωγή στη τεχνική ανάλυση λοιπόν, θα δούμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κατηγορίες προιόντων όπως οι μετοχές , τα εμπορεύματα κ .ά. Το ποσοστό επιτυχίας της ανάλυσης εξαρτάται από τη φύση της κίνησης της τιμής σε κάθε αγορά. Κάθε αγορά έχει το δικό της χαρακτήρα και σκοπός του αναλυτή είναι να ανακαλύψει τα τεχνικά στοιχεία χωρίς να πιέζει όμως καταστάσεις.

Πιο αναλυτικά θα εξετάσουμε:
  • Αρχές και υποθέσεις της τεχνικής ανάλυσης
  • Τύποι διαγραμμάτων(γραμμικό, κεριών κ.α)
  • Αναγνώριση τάσης / Στηρίξεις και Αντιστάσεις.(Οι έννοιες της τάσης και της συσσώρευσης είναι ίσως οι πιο σημαντικές απόψεις της τεχνικής ανάλυσης. Βασικές στρατηγικές εισόδου και εξόδου από σημαντικά επίπεδα τιμών. Breakouts και change in polarity meaning)
  • Όγκος συναλλαγών
  • Διαγραμματικά μοτίβα.(μοτίβα αλλαγής – μοτίβα συνέχειας)
  • Χρηματιστηριακές εντολές. (εντολές market , εντολές με όριο , εντολές στοπ κ.α.)

Η ενότητα αυτή απευθύνεται σε επενδυτές με μικρή εμπειρία στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

*Το κόστος
αφορά ατομικές συνεδρίες. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να συμμετέχει στα ολιγομελή μας τμήματα (3-5 ατόμων) υπάρχει έκπτωση 20%.