Η Nvidia τα έσπασε! Ας ακούσουμε τους ”ειδικούς”…

Η Nvidia τα έσπασε! Ξανά! Έσοδα , κέρδη , ανάπτυξη , margins , παντού! H εταιρεία παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα και η μετοχή ακολουθεί καταγράφοντας εκπληκτικές αποδόσεις. Μπορεί και καλύτερα ? Ας ακούσουμε τους ”ειδικούς”…

Evercore ISI: Αύξηση σε $1.310 από $1.160

“Παραμένουμε αγοραστές της NVDA μετά το beat και την αύξηση κατά 9%/4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας. Συνεχίζουμε να θεωρούμε την NVDA ως την κορυφαία επιλογή μας για την “4η τεκτονική αλλαγή στην πληροφορική”. Τα σχόλια του management αύξησαν την πεποίθησή μας στη θέση μας ότι κάθε εποχή υπολογιστών συνήθως κυριαρχείται από ένα μόνο οικοσύστημα που παρέχεται από μια μόνο εταιρεία που παρέχει μια καθετοποιημένη λύση chip+software+hardware, και αυτό το οικοσύστημα καταλαμβάνει το 80% της αξίας που δημιουργείται σε αυτή την εποχή υπολογιστών”.

HSBC

“Συνολικά, τα αποτελέσματα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις μας, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα beat και μια αύξηση σε σχέση με τα προσδοκώμενα. Πιστεύουμε ότι η αγορά εξακολουθεί να υποτιμά τη μετάβαση προς την αρχιτεκτονική NVL server rack με την πλατφόρμα GB200, η οποία θα είναι ο σημαντικότερος μοχλός για τη δυναμική της στα κέντρα δεδομένων FY26e, δεδομένου του σημαντικού premium NVL36/72 ASP. Οι προβλέψεις μας για το FY25e και FY26e παραμένουν αμετάβλητες, μαζί με την τιμή-στόχο μας στα 1.350 δολάρια ΗΠΑ με βάση αμετάβλητο PE-στόχο 30x”.

Piper Sandler

“Κατά την άποψή μας, το σημαντικότερο σημείο του investors call ήταν ότι η αρχιτεκτονική Blackwell βρίσκεται πλέον σε πλήρη κλίμακα παραγωγής και η NVDA αναμένει να ανεβάσει την Blackwell στο 3ο τρίμηνο του οικονομικού έτους με πλήρη ανάπτυξη μέχρι το 4ο τρίμηνο του οικονομικού έτους που τελείωσε τον Ιανουάριο. Επιπλέον, η NVDA βλέπει επίσης πολύ ισχυρή ζήτηση για την αρχιτεκτονική Hopper με τη μετάβαση στην H200. Οι κυρίαρχοι πελάτες της NVDA αναμένεται επίσης να συνεισφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα HSD μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Τέλος, η NVDA αναμένει ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά για την Blackwell και για το επόμενο έτος”.

Wedbush

“Με την NVDA να ανεβάζει και πάλι τον πήχη, χωρίς σημάδια παύσης της ζήτησης και με έναν επερχόμενο κύκλο προϊόντων για data center που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει ως άλλος καταλύτης εσόδων σε λίγα μόλις τρίμηνα, οδηγώντας τόσο σε υψηλότερη ζήτηση για GPUs όσο και για περισσότερο βοηθητικό περιεχόμενο της NVDA μέσα στα συστήματα, τα αποτελέσματα και το σχόλιο του CFO ενισχύουν μόνο την αισιόδοξη στάση μας ενόψει της σημερινής κλήσης για τα κέρδη”.

Wells Fargo: Αύξηση στα 1.250 δολάρια από 1.150 δολάρια

“Ενώ το προ-τριμήνου συναίσθημα αντανακλούσε περισσότερο την άνοδο του F1Q25 Data Center (DC), τα σχόλια της NVDA για το Hopper H200 (F2Q25 ship) + Blackwell demand > supply into FY25 θα (πρέπει να) ληφθούν ως βασικά θετικά. Με τα παραπάνω κατά νου, επισημαίνουμε την επέκταση των αποθεμάτων + των δεσμεύσεων αγοράς της NVDA σε ~$30,3B, +$3,9B q/q και +$15,0B y/y. Πιστεύουμε ότι τα σχόλια της NVDA σχετικά με την επιχειρηματική AI + ενοικίαση cloud αντιπροσώπευαν μια πρόσθετη λήψη. Πιστεύουμε ότι αυτό αντιπροσωπεύει έναν οδηγό που επηρεάζει την κερδοφορία του λογισμικού AI Enterprise (τώρα w/ NIMs) της NVDA”.

Melius Research

“Ενώ η υπεραπόδοση των εσόδων και οι προοπτικές ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες ‘’, δεν μπορείτε να μην αισθάνεστε ότι η Nvidia άφησε πολύ βενζίνη στο ρεζερβουάρ της για να χτυπήσει και να αυξήσει από εδώ και πέρα. Ακολουθούν οι λόγοι: 1) Τα έσοδα από τη νέα σειρά προϊόντων Blackwell ξεκινούν από το F2Q και αυξάνονται μέχρι το τέλος του έτους, με νωρίτερη και μεγαλύτερη συνεισφορά στο FY25 από ό,τι αναμενόταν, 2) Η ζήτηση για τα νέα προϊόντα H200 και Blackwell ξεπερνάει την προσφορά πολύ περισσότερο από το επόμενο έτος, 3) Αναμένουμε μια θετική μετατόπιση του μίγματος προς πιο πλούσια διαμορφωμένα συστήματα με το Blackwell και 4) Τα έσοδα από τα ‘Sovereigns’, τη δικτύωση Ethernet και το λογισμικό είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο για να γίνουν επιχειρήσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 2 χρόνια”.

BofA: Αύξηση στα 1.350 δολάρια από 1.100 δολάρια – Αγορά

“Επαναλαμβάνω Buy, κορυφαία επιλογή του τομέα για τον απαράμιλλο συνδυασμό της NVDA: 1) σχεδιασμό συστήματος με το κλειδί στο χέρι που πιστεύουμε ότι μπορεί να διατηρήσει μερίδιο αγοράς 80%+ στην αγορά επιταχυντών AI που θα μπορούσε να διπλασιαστεί YoY σε ~$100 δισ. το CY24, και μπορεί να διπλασιαστεί ξανά σε $200 δισ. μέχρι το CY27 και στη συνέχεια σε $300 δισ.+ μέχρι το CY30, 2) κατεστημένο σε ευρύ φάσμα κάθετων πελατειακών κλάδων, και 3) συνεπή εκτέλεση του οδικού χάρτη που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στο προϊόν Blackwell επόμενης γενιάς, καθώς και τη συνεχή ανάπτυξη της δικτύωσης. Η ζήτηση συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά και η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του CY25E, σύμφωνα με την NVDA”.

UBS: Αύξηση στα 1.200 δολάρια από 1.150 δολάρια – Αγορά

“Τα αποτελέσματα και το guidance ήταν πολύ μπροστά από την Wall Street αλλά ήταν και όπως τα είχαμε προεξοφλήσει και ανταποκρίθηκαν στους ”μπαμπούλες” των επενδυτών. Περισσότερο από τους αριθμούς όμως, αρκετοί άλλοι παράγοντες στρέφουν τη συζήτηση προς μια θετική κατεύθυνση. 1) το management επεκτείνει διακριτικά την ορατότητα των εσόδων πιο μακριά στο μέλλον με το σχόλιο ότι η ζήτηση μπορεί να ξεπεράσει την προσφορά ‘πολύ μέχρι το επόμενο έτος’ και 2) η NVDA δίνει πολύ λίγο αέρα στις ανησυχίες των επενδυτών ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια παύση πριν από τις αποστολές του Blackwell, αν και σημειώνουμε ότι η επανάκλησή μας εξακολουθεί να υποστηρίζει την άποψή μας ότι και τα δύο B100/GB200 δεν αρχίζουν πραγματικά να αποστέλλονται σε ουσιαστικές ποσότητες μέχρι το FQ4 (Ιανουάριος) και η έλλειψη ‘θύλακα αέρα’ δημιουργείται περισσότερο από το ότι το Hopper παραμένει sold out παρά από την αποστολή του Blackwell οποιαδήποτε στιγμή πριν από το FQ”.

JP Morgan: Morgan: Αύξηση σε $1.150 από $850.

 

“Μας εντυπωσίασε περισσότερο το αυξανόμενο εύρος της ζήτησης των πελατών, με το κάθετο μοντέλο B2B να οδηγούν σε ισχυρή ανάπτυξη Q/Q εκτός από τις υπερκλίμακες του καταναλωτικού διαδικτύου. Πιο σημαντικό, η ομάδα σημείωσε ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να ξεπερνά την προσφορά στο CY25, και ενδεχομένως να απαλύνει τους φόβους για συσσώρευση αποθεμάτων/ διόρθωση στο 2ο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η ομάδα παραμένει σε καλό δρόμο για την έναρξη των αρχικών αποστολών παραγωγής στο 3ο τρίμηνο και την πλήρη ράμπα στο 4ο τρίμηνο της λύσης επόμενης γενιάς Blackwell (GB200/ B200/B100) – και αναμένουμε ότι αυτό θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό ανάπτυξης στο CY25″.

 

Cantor Fitzgerald: $1.400 από $1.200 – Overweight

“Η NVIDIA συνεχίζει να εκτελεί άψογα. Η επόμενη βιομηχανική επανάσταση έχει ξεκινήσει με τον ρόλο της NVDA στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ηγετική θέση της NVIDIA είναι αδιαμφισβήτητη, συνδυάζοντας hardware, software και τεχνολογικές βελτιώσεις.

Βασικά συμπεράσματα:

→ Ισχυρή επίδοση του τριμήνου Απριλίου ($26,0B/$6,12 έναντι $24,5B/$5,57)

→ Στιβαρός οδηγός για το τρίμηνο Ιουλίου ($28,0B/υποτιθέμενα $6,23 έναντι μειώσεων $26,5B/$5,92)

→ Σχεδιάζεται split μετοχών 10 προς 1 (με ισχύ από 10 Ιουνίου)

→ Blackwell σε καλό δρόμο για έσοδα 2HCY24

→ Η ζήτηση για το Hopper υπερβαίνει την προσφορά

→ Δεν υπάρχει θύλακας αέρα στα έσοδα του Data Center, αναμένεται διαδοχική αύξηση

Αύξηση των εκτιμήσεων:

→ CY24 σε $119B/$27,00 (cons $111B/$24,87)

→ CY25 έσοδα/EPS σε $152B/$35,00 (cons $135B/$30,01)

Επαναλαμβάνοντας την αξιολόγηση Overweight και αυξάνοντας το PT στα $1.400. Η NVIDIA παραμένει το TOP PICK μας στο Semis. Επόμενος καταλύτης: CEO keynote στην Computex στις 2 Ιουνίου στις 7 π.μ. ET”.

Barclays: Αύξηση στα $1.200 από $1.100 – Κινείται υψηλότερα χωρίς να διαφαίνεται επιβράδυνση

“Άλλο ένα ισχυρό beat και αύξηση , καθώς η ισχυρή ζήτηση Hopper μέχρι τον Ιούλιο παραδίδει στην Blackwell, η οποία ανεβαίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Το ισχυρό beat και η αύξηση, σε άμεση συμφωνία με τους ελέγχους μας, υπογραμμίζει περαιτέρω την ισχυρή επιθυμία για επενδύσεις AI σε όλο το ευρύτερο οικοσύστημα.

Οι προηγούμενες ανησυχίες  μεταξύ των μεταβάσεων προϊόντων θα πρέπει να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, καθώς η ζήτηση για τη σειρά H παραμένει ισχυρή μέχρι το τρίμηνο του Ιουλίου, γεφυρώνοντας το κενό μέχρι την έναρξη της Blackwell, που αναμένεται τώρα το τρίτο τρίμηνο αντί για το τέταρτο τρίμηνο. Η ανάπτυξη της σειράς B θα ξεκινήσει με τα B100 και στη συνέχεια θα μεταβεί στα συστήματα GB200 και NVL72 μέχρι το επόμενο έτος. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει ότι όλα τα άλλα τμήματα θα αυξηθούν Q/Q. Πρόκειται για άλλη μια ισχυρή εκτίμηση που θα πρέπει να διευθετήσει τις περισσότερες βραχυπρόθεσμες ανησυχίες και να επιβεβαιώσει μια παρατεταμένη ανάπτυξη για το οικοσύστημα AI”.