Απόψεις και σχόλια από τα trading floors της Wall Street

Αναλυτές , hedge funds , τράπεζες , υπεύθυνοι trading floors. Τα σχόλια και οι απόψεις τους (καλώς ή κακώς) παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις πληθώρας επενδυτών. Ας εξετάσουμε λοιπόν ορισμένα απο την τελευταία εβδομάδα.

WELLS FARGO, για το πώς οι τράπεζες χρησιμοποιούν τη τεχνητή νοημοσύνη:

‘’… Η προοπτική είναι ότι η ΤΝ θα γίνει δεύτερη φύση στις τράπεζες, όπως το διαδίκτυο ή το email .. αυτό θα συμβεί μέσω μιας σειράς βηματικών αλλαγών – στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρησιμοποιούν πιθανότατα μια διαδικασία “ανθρώπου πίσω από τη ΤΝ” κατά τα επόμενα 2 χρόνια, και στη συνέχεια, ίσως δύο χρόνια μετά, θα εισαχθεί σε περισσότερες δραστηριότητες που δεν χρειάζονται πλέον ανθρώπινη αλληλεπίδραση.’’

Ετοιμάζονται περαιτέρω απολύσεις στον τραπεζικό τομέα θα σχολιάσουμε εμείς…

MORGAN STANLEY, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

“… Το κλίμα για το EVs είναι εξαιρετικά αρνητικό… και τελικά θα επιδεινωθεί περαιτέρω, κατά την άποψή μας. … Οι πελάτες μας θέλουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας να κάνουν έναν συνδυασμό 4 πραγμάτων: να ξοδεύουν λιγότερα, να ξοδεύουν πιο αργά, να ξοδεύουν πιο έξυπνα και να επιστρέφουν μετρητά”. 

Μείωση κόστους με λίγα λόγια.

YARDENI REASEARCH, για την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά:

“… Μέχρι στιγμής φέτος, το κινεζικό χρηματιστήριο είναι ένας δράκος που βγάζει καπνό, ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν ένας δράκος που βγάζει φωτιά”.

Και πέρυσι τα ίδια και χειρότερα…

FITCH, για τα πρόσφατα νούμερα του πληθωρισμού:

“… Αυτό δεν είναι ένα πολύ καλό νούμερο. … Και δεν πρόκειται μόνο για τα ενοίκια – ο πληθωρισμός των ιατρικών και μεταφορικών υπηρεσιών επίσης αυξήθηκε. Η Fed είχε δίκιο που ακούστηκε επιφυλακτική, σχετικά με το ενδεχόμενο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να επιφέρουν κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά την επιμονή του τους επόμενους μήνες “.

BANK OF AMERICA, για το πότε θα διευρυνθούν  οι αποδόσεις στο σύνολο των μετοχών αλλά και το γιατί:

Τον Ιούνιο ή νωρίτερα, για τέσσερις λόγους:

1) Τα κέρδη του “S&P 493” γίνονται ανταγωνιστικά σε σχέση με τα κέρδη του Mag 7 στο 3ο τρίμηνο, ενώ θα τα επισκιάσει στο 4ο τρίμηνο

2) τα εκλογικά έτη έχουν δει μια αύξηση της  μεταβλητότητας από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο- η μείωση του ρίσκου από τα ενεργά κεφάλαια και τα index funds θα μπορούσε να πλήξει ασύμμετρα τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

3) το Mag 7 έχει τιμολογηθεί για πάντα τέλεια, όχι για μία σχετική επιβράδυνση το 2024.

4) πρόβλεψη  για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

KOLANOVIC of J.P. MORGAN, για το μέλλον της αμερικανικής χρημ. αγοράς φέτος:

“Με την αγορά να έχει τιμολογηθεί για την τελειότητα, τα εσωτερικά μεγέθη της αγοράς μετοχών να είναι ανθυγιεινά δεδομένης της ακραίας συγκέντρωσης, της αυξημένης τοποθέτησης των επενδυτών, των ακριβών αποτιμήσεων, της Fed να σπρώχνει προς τα πίσω τις προβλέψεις της αγοράς και του υποτιμημένου πληθωρισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων, πιστεύουμε ότι η ανταμοιβή κινδύνου ( risk /reward ratio) παραμένει δυσμενής για τις μετοχές που διαπραγματεύονται σε υψηλά όλων των εποχών …”

Πολύ δύσκολο να κάνεις timing την αγορά ακόμη και για τους καλύτερους.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή.